У період великодніх свят багато хто налягає саме на цей смачний атрибут Пасхи. Але дієтологи застерігають: споживання яєць слід обмежувати.
Таку думку висловила дієтологиня Анна Бєлокоз, пише Главком.
«Яйця мають високу харчову цінність і багаті на білки та інші корисні речовини, саме тому їх споживання є корисним для організму людини». Однак варто дотримуватися розумних норм вживання та уникати переїдання», – зазначила вона.
Скільки яєць можна їсти: вікові норми:
для дітей віком від 3 до 6 років – 1/2 яйця;
для дітей від 6 до 12 – до 1 яйця;
для дітей від 12 до 18 – не більше 2 яєць;
для дорослих – 2-3 яйця на добу.
Для здорового дорослого норма вживання яєць – не більше, ніж 8-10 яєць на тиждень. Наприклад, якщо це ідеальні 7-хвилинні яйця на сніданок.
«Яйця, зварені круто, не призводять до закрепів. Помірне вживання яєць на добу і впродовж тижня, при збалансованому харчуванні, особливо багатому на клітковину (це насамперед овочі) – не впливає на закрепи та не погіршує стан кишківника», –
вважає Анна Бєлокоз.