Нині нікого не здивуєш різноманіттям солодощів. Але одна справа, коли вони фабричні, й зовсім інша, якщо створені вдома, з натуральних інгредієнтів. Саме такі тістечка й торти випікає майстриня з Погулянки Олена Нестерук. Тому й не дивно, що її страви користуються попитом.
Першу свою спробу потоваришувати з тістом дівчина зробила десь у років 12-13. Це був звичайний бісквіт, перемазаний згущеним молоком.
«Пригадую, тоді у мене не дуже все вийшло. Хоча в родині багато хто займається кондитерською справою, щоправда, аматорською. Я ж руки не опустила, продовжувала далі пекти та й загалом куховарити, так би мовити, набивати руку», –
пригадує Олена.
Тож коли після закінчення школи почала обирати професію, довго не роздумувала. Вирішила вступити до Любешівського технічного фахового коледжу, аби здобути фах кухаря-кондитера. І саме під час навчання дівчина зрозуміла: не лише вона обрала професію, а й професія її. Бо ж справа ця неабияк пішла в руку.
«Моєю майстринею була Жанна Пігулко. Ця чудова людина стала для мене не лише наставницею, а й життєвою порадницею. Саме вона й запропонувала мені спробувати зайнятися кондитерством професійно. Пригадую, сталося це на виробничому, коли керівниця покуштувала мій чизкейк», –
розповідає жителька Погулянки.


Тож не дивно, що Олена Нестерук закінчила коледж із відзнакою. Успішно склала вступні іспити й нині є студенткою Луцького національного технічного університету, навчаючись заочно на харчового технолога.
Але подумки дівчина знову й знову поверталася до поради своєї наставниці про відкриття власної кондитерської справи. У серпні нинішнього року все-таки вирішила її започаткувати. Розмістила оголошення у соціальних мережах – і перші замовлення не забарилися. Нині, зі слів Олени, фактично щотижня хтось бажає смакувати домашньою випічкою, котру з любов’ю створює молода кондитерка.
«Печу тістечка, домашнє печиво, горішки із згущенкою, котрі просто тануть у роті. Також роблю на замовлення торти. Зізнаюся, не гонюся за вишуканим декором, який коштує не менше, ніж сам торт. Головне – аби випічка була смачною. А моя саме такою і є, вона пахне домівкою», –
каже Олена Нестерук. Це підтверджують і ті любителі й любительки солодощів, котрі вже спробували вироби цієї нашої землячки. Недаремно ж і її бренд називається «Але й смачно!».
Наталія Муха.
Фото з особистого архіву Олени Нестерук.